Deze fijne ijssoort met zijn zachte romige smaak is gemakkelijk en snel te maken.
Bereidingswijze
- Vul een grote pan half met water en zet deze op.
- Verhit het water maar laat het niet koken.
- Week de gelatine in koud water.
- Los de poederkoffie op in de koffielikeur of cognac.
- Doe de eieren en eierdooiers met 3/4 van de suiker in de metalen kom.
- Zet de kom in de pan met water.
- Klop de eieren en suiker luchtig en dik.
- Blijf roeren tot dit mengsel vrij heet is geworden.
- Knijp de gelatine uit en klop deze door het hete mengsel tot ze is opgelost.
- Neem de kom uit de pan en klop het mengsel tot het geheel is afgekoeld.
- Roer de aangemaakte koffie erdoor.
- Klop de slagroom op met de rest van de suiker en de vanillesuiker.
- Zet wat slagroom apart voor de garnering.
- Spatel of schep de slagroom luchtig door het eiermengsel.
- Roer zo min mogelijk om de luchtigheid te bewaren.
- Vul de coupes met het mengsel en vries ze in.
- Laat het ijs tenminste drie uur opstijven.
- Garneer het dessert voor het serveren met een toefje slagroom, geraspte chocolade en amandelsnippers.