Rob's kookboek

Peer Belle Hélène

Bereidingstijd
Benodigdheden voor 4 personen
  • 200 g pure chocolade repen
  • 4 middelgrote handperen
  • 125 ml slagroom
  • 20 g suiker
  • ½ l vanilleroomijs
  • 4 ijswafeltjes
  • 4 chocolade tabletjes
Tip van de kok
  • Voeg aan de smeltende chocolade sinaasappellikeur toe.
  • Gebruik i.p.v. water sterke koffie en wat koffielikeur.
Bereidingswijze
  1. Breek de repen in kleine stukjes of rasp ze in de kom.
  2. Plaats de kom in de pan met water en houd dat tegen de kook aan.
  3. Voeg aan de chocolade 3-4 eetlepels kokend water en evenveel room toe en laat de chocolade smelten.
  4. Was de peren, verwijder de kroontjes en stelen, schil de peren, snijd ze overlangs door en neem de klokhuizen weg.
  5. Leg op elk schaaltje twee halve peren met de bolle zijde naar boven.
  6. Klop de rest van de room met de suiker stijf en doe die in een spuitzak.
  7. Controleer of de chocolade vloeibaar geworden is en roer de chocoladesaus glad.
  8. Schep op elk schaaltje twee bolletjes ijs en verdeel de chocoladesaus over de ijsbolletjes.
  9. Garneer met toefjes slagroom, wafels en chocolaatjes en dien het dessert direct op.