Rob's kookboek

Perziken onder schuim

Bereidingstijd
  • 20 minuten
Oventijd
  • 20 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 400 ml melk
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 3 eiwitten
  • 3 druppels citroensap
  • 110 g suiker
  • 1 blik (439 g) perziken op zware siroop
  • 40 g maizena
  • 2 eetlepels persico of andere likeur
  • 20 g poedersuiker
Tip van de kok
  • Neem in plaats van likeur sinaasappelsiroop of een andere vruchtensiroop.
Bereidingswijze
  1. Breng de melk met de inhoud van 1 zakje vanillesuiker op een laaggedraaide warmtebron aan de kook.
  2. Klop de eiwitten stijf en voeg druppelsgewijs het citroensap toe en lepelsgewijs 40 g suiker.
  3. Blijf kloppen tot de eiwitten zeer stijf zijn.
  4. Laat de perziken uitlekken en vang de siroop op.
  5. Vermeng de maizena met enkele eetlepels van de siroop en bind daarmee al roerende de melk.
  6. Voeg 3 eetlepels siroop, de likeur en de rest van de suiker toe.
  7. Laat de pudding al kloppende even bekoelen.
  8. Spoel de schaal om met koud water en laat deze goed uitlekken.
  9. Spatel 1/3 gedeelte van de stijfgeklopte eiwitten erdoor en doe de pudding in de schaal.
  10. Leg de goed uitgelekte perziken erop.
  11. Verwarm de oven voor en schuif het rooster voor een platte schaal boven het midden van de oven en voor een hoge schaal onder het midden van de oven.
  12. Klop de eiwitten met het zakje vanillesuiker weer stijf en leg de eiwitten op de perziken.
  13. Bestrooi het geheel met het gezeefde poedersuiker en schuif de pudding in een voorverwarmde oven.
  14. Laat het eiwit een goudbruine kleur krijgen en serveer de pudding direct.