Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Desserts
- Perziken onder schuim
Perziken onder schuim
Bereidingstijd
20 minuten
Oventijd
20 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
400 ml melk
2 zakjes vanillesuiker
3 eiwitten
3 druppels citroensap
110 g suiker
1 blik (439 g) perziken op zware siroop
40 g maizena
2 eetlepels persico of andere likeur
20 g poedersuiker
Tip van de kok
Neem in plaats van likeur sinaasappelsiroop of een andere vruchtensiroop.
Bereidingswijze
Breng de melk met de inhoud van 1 zakje vanillesuiker op een laaggedraaide warmtebron aan de kook.
Klop de eiwitten stijf en voeg druppelsgewijs het citroensap toe en lepelsgewijs 40 g suiker.
Blijf kloppen tot de eiwitten zeer stijf zijn.
Laat de perziken uitlekken en vang de siroop op.
Vermeng de maizena met enkele eetlepels van de siroop en bind daarmee al roerende de melk.
Voeg 3 eetlepels siroop, de likeur en de rest van de suiker toe.
Laat de pudding al kloppende even bekoelen.
Spoel de schaal om met koud water en laat deze goed uitlekken.
Spatel 1/3 gedeelte van de stijfgeklopte eiwitten erdoor en doe de pudding in de schaal.
Leg de goed uitgelekte perziken erop.
Verwarm de oven voor en schuif het rooster voor een platte schaal boven het midden van de oven en voor een hoge schaal onder het midden van de oven.
Klop de eiwitten met het zakje vanillesuiker weer stijf en leg de eiwitten op de perziken.
Bestrooi het geheel met het gezeefde poedersuiker en schuif de pudding in een voorverwarmde oven.
Laat het eiwit een goudbruine kleur krijgen en serveer de pudding direct.