Rob's kookboek

Romige chocoladetiramisu

Bereidingstijd
  • 25 minuten
  • wachten 120 min
Benodigdheden voor 8 personen
  • 1 pak lange vingers (175 g)
  • 250 ml sterke koffie
  • 50 ml koffielikeur (bijv. Tia Maria, slijter)
  • 4 eieren, gesplitst
  • 75 g fijne kristalsuiker
  • 75 g suiker
  • 2 bakjes mascarpone (verse roomkaas, a 250 g)
  • 125 ml slagroom
  • 100 g pure chocolade 72%, in stukjes
  • 50 g witte chocolade
Tip van de kok

Romige chocoladetiramisu

Bereidingswijze
  1. Bedek de bodem van de schaal met lange vingers.
  2. Meng de koffie met de likeur en schenk de helft over de lange vingers in de schaal.
  3. Doe de eidooiers met 50 g suiker in een kom.
  4. Klop tot een lichtgele crème.
  5. Doe de mascarpone in een ruime kom en roer los met een vork.
  6. Klop de slagroom stijf met 25 g suiker.
  7. Meng de slagroom en eiercrème door de mascarpone.
  8. Hang een kom in een pan kokend water.
  9. Zorg dat de kom het water net niet raakt.
  10. Smelt 75 g chocolade in de kom en schep deze voorzichtig door het mascarponemengsel.
  11. Schenk de helft van het mengsel over de lange vingers.
  12. Doop de rest van de lange vingers 1 voor 1 ongeveer 1 sec. in de resterende koffie en leg ze in de schaal.
  13. Schenk de rest van het mascarponemengsel in de schaal.
  14. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  15. Schaaf de rest van de pure en witte chocolade over de tiramisu en serveer.