Rob's kookboek

Romige fruitmousse

Bereidingstijd
Benodigdheden voor 4 personen
  • 200 g rood fruit (bijv. aardbeien, frambozen, bosbessen) + wat fruit voor garnering
  • 2 eiwitten
  • 1 snufje zout
  • bladerdeeg (diepvries)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 reep chocola puur of een kletskop
Bereidingswijze
  1. Doe het fruit in een kom samen met het citroensap en gebruik je keukenmachine of staafmixer om het fruit te pureren.
  2. Klop de slagroom stijf (yoghurtdikte) met de suiker en klop de eiwitten in een vetvrije schaal stijf met een heel klein beetje zout.
  3. Schep het eiwit door de slagroom en spatel het fruit erdoor.
  4. Zet het mengsel 4 uur in de koelkast zodat het goed op kan stijven.
  5. Serveer de fruitmousse met een kletskop of wanneer je wat meer tijd hebt en handig bent kun je de mousse extra lekker makes door deze te serveren als een tompouce.
  6. Laat 2 plakjes bladerdeeg ontdooien en snij 4x een rechthoek.
  7. Pleats deze in een voorverwarmde oven van 180 grades en bak deze in 20 minuten mooi krokant.
  8. Laat een reep pure chocola langzaam smelten en smeer het romige mengsel met een kwastje op het bladerdeeg.
  9. Even of laten koelen en je kunt het bladerdeeg opensnijden.
  10. Schep de fruitmousse op de ene helft van het bladerdeeg en pleats het kapje erboven op.
  11. Garnering naar eigen fantasie en idee.