Rob's kookboek

Koninklijke omelet

Omelette à la Reine

Benodigdheden
  • 8 eieren
  • 200 g champignons
  • 150 g gekookte kippeborst
  • 80 g boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 150 ml kippebouillon
  • 100 ml room
  • nootmuskaat
  • zout
  • peper
  • peterselie
Bereidingswijze
  1. Was de champignons en snijd ze in plakken ze.
  2. Was wat peterselie en hak die fijn.
  3. Sauteer de champignons in 40 g boter.
  4. Snij het kipvlees in brunoise.
  5. Doe het vlees bij de champignons, meng het goed op hoog vuur en voeg de bloem bij het mengsel.
  6. Verleng het met de bouillon en laat het 8 minuten koken.
  7. Geef er zout, peper en nootmuskaat bij.
  8. Sauteer de omeletten als in Omelet en garneer deze voor het dichtvouwen met het mengsel.
  9. Strooi er wat gehakte peterselie over.