Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Eiergerechten
- Koninklijke omelet
Koninklijke omelet
Omelette à la Reine
Benodigdheden
8 eieren
200 g champignons
150 g gekookte kippeborst
80 g boter
1 eetlepel bloem
150 ml kippebouillon
100 ml room
nootmuskaat
zout
peper
peterselie
Bereidingswijze
Was de champignons en snijd ze in plakken ze.
Was wat peterselie en hak die fijn.
Sauteer de champignons in 40 g boter.
Snij het kipvlees in brunoise.
Doe het vlees bij de champignons, meng het goed op hoog vuur en voeg de bloem bij het mengsel.
Verleng het met de bouillon en laat het 8 minuten koken.
Geef er zout, peper en nootmuskaat bij.
Sauteer de omeletten als in
Omelet
en garneer deze voor het dichtvouwen met het mengsel.
Strooi er wat gehakte peterselie over.