Een Italiaanse fondue waarbij men rauwe groenten van het seizoen in een warme pittige saus doopt. Letterlijk betekent het 'warm bad'.
Bereidingswijze
- Laat de olie in de aardewerk pan heet worden.
- Fruit de knoflook in de olie goudgeel.
- Hak de ansjovisfilets zo fijn mogelijk of maak de filets met de helft van de room tot puree in de snijmixer.
- Voeg de ansjovispuree bij de knoflook in de pan en giet er de room bij.
- Roer de ingrediënten goed door elkaar en breng de saus aan de kook.
- Laat de saus op een matige warmtebron voor ½ deel inkoken.
- Proef de saus en voeg naar smaak peper toe.
- Temper de warmtebron en houd de saus warm.
- Rangschik de groenten in een schaal of verdeel ze over diverse kleinere schaaltjes die gemakkelijk een plaatsje vinden op tafel.
- Serveer er stukjes stokbrood en brood- of soepstengels bij.
- Plaats de fonduebrander in het midden van de tafel zodat iedereen er gemakkelijk bij kan.
- Plaats de sauspan op de brander.
- Dip de groenten in de hete saus.
- Laat ze even warm worden.