Bij deze fondue wordt naast mals rundvlees een zeer scherp, een zoetzuur en een mildsmakend sausje opgediend.
Bereidingswijze
- Controleer of het vlees in stukken van gelijke grootte is gesneden.
- Bestrijk de schaal dun met olie.
- Leg daar de helft van de ui op.
- Besprenkei het vlees met 4-6 eetlepels olie en schep heI vlees om-en-om met 1/2 theelepel peper en marjolein en 1/2 eetlepel zout.
- Leg het vlees in de schaal, bedek het vlees met de rest van de ui en sluit de schaal met de folie.
- Laat het vlees in de koelkast marineren.
- Maak de scherpe saus en vermeng daarvoor de mayonaise met kwark, chilisaus, uitje, knoflook en augurk met naar smaak paprikapoeder, tabasco en zout.
- Maak de zachtzure kruidensaus van de verse kaas, koffiemelk, mosterd met suiker, peterselie, bieslook en naar smaak citroensap, zout en peper.
- Klop voor de mild smakende tomatensaus de room bijna stijf en spatel er de tomatenpuree met naar smaak tomatenketchup, suiker, worcestersaus, citroensap, peper en zout door.
- Voeg tenslotte de kervel toe.
- Neem het gemarineerde vlees uit de schaal en dep het vlees goed droog.
- Zet het met de scherpe saus en de mosterd- en tomatensaus in schaaltjes op tafel.
- Plaats de brander daar op een vlakke onbrandbare ondergrond en zódat de gasten deze plaats gemakkelijk kunnen bereiken.
- Verwarm de olie voor in de keuken.
- Giet de fonduepan niet te vol.
- Let op dat bij het vervoer daarvan naar de brander de weg daarheen vrij is van obstakels en zet de pan op het niet te hoog brandend komfoor.
- Let er bij een elektrisch komfoor op, dat dit niet door struikelen over het snoer of op andere wijze kan worden omvergetrokken.