Rob's kookboek

Crêpes suzettes

Bereidingstijd
Benodigdheden
  • Sap van 2 sinaasappels en ½ citroen
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels bloem
  • Zout
  • 1/8 l water
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 5 eetlepels
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 glaasje sinaasappellikeur
  • 1 glaasje Kirsch

Geflambeerde flensjes

Bereidingswijze
  1. Roer de eieren met de bloem, wat zout, het water en de vanillesuiker tot een glad beslag.
  2. Smelt 1 eetlepel boter en roer deze door het beslag.
  3. Bak de flensjes in de pannetjes (zonder boter).
  4. Rol de gebakken flensjes op en houdt ze warm.
  5. Smelt wat boter in de pannetjes en meng hier wat suiker en wat sap doorheen.
  6. Roer er vervolgens enkele druppels sinaasappellikeur door het sausje en leg dan de flensjes weer in de pannetjes en laat ze goed warm worden.
  7. Giet er wat Kirsch en likeur ver de flensjes en steek het geheel voorzichtig aan.
  8. Laat de brandende flensjes op een bord glijden.
  9. De crêpes suzettes worden opgediend met roomijs.