Rob's kookboek

Gourmet

Gourmet

Een gezellige manier om te tafelen en creatief bezig te zijn. Wanneer U een gourmet-party geeft is het niet alleen een culinaire avond, maar een tafelgebeuren waar de gastvrouw/heer volledig ontspannen aan tafel van haar/zijn gasten en disgenoten kan genieten. Kinderen zijn in het algemeen erg enthousuast want ze kunnenop een speelse manier ervaring opdoen als beginners op 't kookgebied en hun inventiviteit in praktijk brengen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Met gourmetten gaat iedere tafelgenoot zijn eigen gang. Dit houdt in, dat ieder zijn eigen hapjes bereidt. U plaatst het apparaat in het midden van de tafel en verwarmt het apparaat 15 a 20 minuten voor zonder de pannetjes.

Hoe dekt u de tafel voor een gourmet-party?

Zet alle benodigde ingrediënten op tafel: in stukjes gesneden vlees en/of vis, groenten, fruit eieren, kruiden en specerijen, zodat ieder naar eigen smaak de hapjes kan bereiden. Wat room, sausjes, wijn en sterke drank (voor het flamberen) geven een gasttronomische dimensie aan uw gourmet. De gezelligheid van een gourmet-party is mede afhankelijk van de aandacht die wordt besteed aan het samenstellen van de gerechten.

De verschillende soorten vlees worden op een schotel geschikt, van elkaar gescheiden door verse slablaadjes en/of peterselie. Alle voorgesneden groenten, champignons, ui, paprika, e.d. worden geserveerd in aparte, vrolijk gekleurde schaaltjes (rekening houden met kleuren combinaties).

Zet verschillende sausjes, welke U van te voren kunt bereiden, in leuke schaaltjes op tafel, b.v. kruidenboter en ketchup. Voor de liefhebbers kunt U ook noten op tafel zetten. Natuurlijk worden ook stokbrood en boter en een lekkere fles Franse wijn niet vergeten.

Met de meeste apparaten kunt U ook racletten: het gratineren van verschillende gerechten onder het element. Hierbij is een schaaltje dunne plakken roomkaas op tafel nodig.