Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Gourmet
- Geflambeerde kersen
Geflambeerde kersen
Bereidingstijd
Benodigdheden
1 pot ontpitte kersen
Boter
Suiker
Kirsch
Roomijs
Slagroom
Tip van de kok
Het is ook heel goed mogelijk om ananas, manderijntjes, gemengde vruchtjes of banaan te flamberen.
Indien U geen sap van de te flamberen vruchten heeft, gebruikt U sap van 2 uitgeperste sinaasappels en ½ citroen.
Voor het flamberen kunt U Grand Marnier, rum of cognac gebruiken.
Bereidingswijze
Laat de kersen in een zeef uilekken en bewaar het sap.
Smelt wat boter in de pannetjes en laat hier de suiker in karamelliseren.
Voeg dan een beetje kersensap toe en roer totdat de suiker geheel is opgelost en U een glad sausje heeft.
Doe de kersen in het sausje en roer ze af en toe om, zodat ze goed door en door heet worden.
Giet vervolgens een scheutje Kirsch over het geheel en steek het vervolgens voorzichtig aan.
Giet de geflambeerde kersen over de roomijs, dat U op een bordje heeft klaarstaan, doe hier als garnering nog wat stijfgeklopte slagroom op.