Rob's kookboek

Hamburger à la raclette

Bereidingstijd
Benodigdheden
  • 400 g gehakt
  • 1 ei
  • 1 fijn gesnipperde ui
  • 2 eetlepels
  • Fijngehakte peterselie
  • Peper
  • Boter
  • Kruidenboter
  • Enkele plakken kaas
Tip van de kok
  • In plaats van kruidenboter is het ook erg lekker om een stukje ananas op de hamburgertjes te leggen alvorens de kaas te laten smelten.
Bereidingswijze
  1. Maak het gehakt op de gebruikelijke wijze aan met diverse ingrediënten.
  2. Maak vervolgens balletjes van het gehakt welke U plat drukt.
  3. Smelt wat boter in de pannetjes en bak hierin de hamburgertjes aan beide kanten mooi bruin.
  4. Vervolgens doet U wat kruidenboter op de hamburgertjes en legt hier een plak kaas op.
  5. Plaats de pannetjes nu onder het element en laat de plak kaas smelten.