Rob's kookboek

Hongaarse kalfsoesters

Bereidingstijd
Benodigdheden
  • Kalfsbiefstuk van ± 1 cm dik, in stukjes gesneden
  • Rundertong, in dunne reepjes gesneden
  • Achterham, in dunne reepjes gesneden
  • Champignons, in plakjes gesneden
  • Bouillon (van een blokje) of bruine saus
  • Bloem
  • Peper
  • Zout
  • Boter
Bereidingswijze
  1. Smelt wat boter in de pannetjes.
  2. Strooi wat peper en zout op het kalfsbiefstukje en wentel het rondom door de bloem.
  3. Bak het vervolgens aan beide kanten snel bruin in de hete boter.
  4. Voeg wat reepjes tong, ham en plakjes champignon toe in de pannetjes en laat het geheel bakken tot het vocht is verdampt.
  5. Voeg vervolgens wat bouillon of bruine saus toe en laat dit nog even doorsudderen tot het geheel goed warm is.