Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Gourmet
- Kip met vruchtjes
Kip met vruchtjes
Bereidingstijd
Benodigdheden
Kipschnitzel, in stukjes gesneden
Fijn gesnipperde ui of sjalot
Cocktail vruchtjes (uit blik)
Zure room (los geroerd)
Mayonaise
Boter
Peper
Zout
Bereidingswijze
Smelt boter in de pannetjes en bak hierin het kippevlees.
Zodra het vlees gaat kleuren voegt U de fijn gesnipperde ui toe alsmede wat peper en zout (of kipkruiden).
Laat het geheel bakken totdat de gesnipperde ui zacht is.
Doe vervolgens wat vruchten en een beetje sap in de pannetjes en laat het geheel nog even doorsudderen.
Roer dan een eetlepel zure room door het geheel en laat het goed warm worden.
Roer tenslotte een theelepel mayonaise door het geheel en haal de pannetjes van het apparaat.
Het sausjes mag nu niet meer koken omdat de saus dan gaat schiften.