Rob's kookboek

Asperges met ham, ei en botersaus

Bereidingstijd
  • 35 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 2 kg witte asperges
  • 25 g zout
  • 200 g (lams of been) ham
  • 4 hardgekookte eieren
  • 125-150 g boter
Tip van de kok
  • Vervang de ham door een stukje gepocheerde vis.
Bereidingswijze
  1. Bereid de asperges zoals beschreven in de basisbereiding.
  2. Serveer de gekookte asperges met gekookte krielaardappeltjes, in stukjes gesneden eieren, plakken lams- of beenham en gesmolten boter.
Variatietip met citroenroomsaus
  1. Kook voor de saus 100 ml krachtige kippenbouillon met het sap van een halve citroen, 200 ml (koks)room en 1 eetl. honing tot 1/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid in.
  2. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Voeg 50 g in klontjes verdeelde boter in gedeeltes toe.
  4. Voeg steeds pas een nieuw klontje toe als het oude is opgenomen.