Rob's kookboek

Heilbot met champignons

Bereidingstijd
  • 40 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 moten heilbot van ongeveer 200 gr per stuk
  • ½ theelepel zout
  • ¼ theelepel peper
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel olie
  • 400g kleine champignons
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 4 velletjes aluminiumfolie
Bereidingswijze
  1. Spoel de moten heilbot even af onder de koude kraan en droog ze af.
  2. Meng in een kommetje het zout, peper en citroensap door elkaar en wrijf hiermee de moten vis in.
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze en keer door midden.
  4. Vet de velletjes aluminiumfolie in met de olie.
  5. Leg elke moot vis op een stuk folie, verdeel de champignons erover en leg er kleine klontjes boter op.
  6. Sluit de folie goed. Leg de pakketjes 15 minuten onder de hete grill.
  7. Maak de pakketjes de laatste 5 minuten open om de heilbot lichtbruin te laten worden.
  8. Bestrooi de vis met peterselie.
  9. Lekker met aardappelpuree en worteltjes.