Rob's kookboek

Heilbot uit de oven

Benodigdheden
  • 400 gr. heilbot filet
  • 2 eetl. gesmolten boter
  • 1 eetl. gehakte bieslook
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 volle theel. geraspte mierikswortel
  • beetje witte wijn
  • 1 gedroogde chili peper, fijngehakt
  • zout
Tip van de kok
  • We serveren de heilbot uit de oven met sperziebonen en aardappelpuree.

Door de heilbot in de oven te garen heb je vrij weinig omkijken naar de vis. De smaak van de heilbot komt in dit recept prachtig tot zijn recht. De ingrediënten zijn lekker puur zodat je niets mist van de smaak van deze heerlijke vis.

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Spoel de vis af en dep ze droog.
  3. Smelt de boter en meng er citroensap, chilipeper,zout, witte wijn mierikswortel en de gehakte bieslook door.
  4. Smeer beide kanten van de heilbot filet in de gesmolten boter en leg de filets in een ovenschaal en deze 10 tot 15 minuten (afhankelijk van de dikte) in de oven.
  5. Zet de oven de laatste 3 minuten op de grillstand.
  6. Serveer de heilbot met aardappelpuree en bijvoorbeeld sperziebonen.