Rob's kookboek

Italiaans vruchtenijs

Bereidingstijd
  • ca. 45 minuten (zonder bevriezen)
Benodigdheden voor 4 personen
  • 300 g suiker
  • 300 g aardbeien
  • 125 ml rode bessesap
  • 1 citroen
  • 100 ml slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • 4 aardbeien
  • 4 ijswafels

Bereidingswijze
  1. Doe de suiker met 400 ml water in een pan en laat de suiker op een zacht vuur al roerende oplossen.
  2. Kook een suikersiroop.
  3. De suikersiroop is goed wanneer een druppel in ijskoud water meteen een bolletje vormt.
  4. Was de aardbeien en trek de kroontjes eraf.
  5. Schil de citroen en verwijder alle witte velletjes.
  6. Snijd de citroen in stukjes.
  7. Roer de aardbeien en de citroenstukjes door een zeef en doe het sap, tezamen met het bessesap, bij de suikersiroop.
  8. Roer tot het mengsel koud geworden is (zet de pan in een bak met ijsblokjes).
  9. Doe het mengsel over in 1 of 2 ijslaatjes en zet deze in het vriesvak van de koelkast gedurende ongeveer 3 uur.
  10. Klop het mengsel ieder half uur met een vork op tot het ijs de juiste dikte heeft (het mag niet helemaal bevriezen, dan wordt het veel te hard).
  11. Verdeel het ijs over 4 coupes.
  12. Klop de slagroom met de suiker stijf en leg de slagroom op het ijs.
  13. Garneer met een aardbei en een ijswafel.