Rob's kookboek

Ananasmousseline

Bereidingstijd
Benodigdheden voor het ijs
  • 1,2 kg ananas
  • 250 g slagroom
  • 125 g suiker
  • sap van 1 citroen
  • 1 zakje vanillesuiker
Benodigdheden voor het Italiaanse schuim
  • het wit van 2 eieren
  • 100 g suiker
  • eventueel: 1 eetlepel kirsch of rum
Bereidingswijze
  1. De ananas schillen, het vruchtvlees in de mixer doen, daarna het sap zeven en het sap van een citroen er aan toevoegen.
  2. Als de ananas erg zuur is, moet u 50 g suiker meer gebruiken.
  3. U moet dan een halve liter puree hebben.
  4. Likeur, suiker en vanillesuiker toevoegen.
  5. Even omroeren, zodat de suiker smelt.
  6. Klop de slagroom stijf.
  7. Vervolgens maakt u Italiaans schuim; koud laten worden voordat het bij de aardbeienpuree gaat.
  8. Daarna schept U de opgeklopte slagroom er doorheen.
  9. U giet dan alles in uw Tefal-ijsmachine.