Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
IJs
-
Mousseline
- Ananasmousseline
Ananasmousseline
Bereidingstijd
Benodigdheden voor het ijs
1,2 kg ananas
250 g slagroom
125 g suiker
sap van 1 citroen
1 zakje vanillesuiker
Benodigdheden voor het Italiaanse schuim
het wit van 2 eieren
100 g suiker
eventueel: 1 eetlepel kirsch of rum
Bereidingswijze
De ananas schillen, het vruchtvlees in de mixer doen, daarna het sap zeven en het sap van een citroen er aan toevoegen.
Als de ananas erg zuur is, moet u 50 g suiker meer gebruiken.
U moet dan een halve liter puree hebben.
Likeur, suiker en vanillesuiker toevoegen.
Even omroeren, zodat de suiker smelt.
Klop de slagroom stijf.
Vervolgens maakt u Italiaans schuim; koud laten worden voordat het bij de aardbeienpuree gaat.
Daarna schept U de opgeklopte slagroom er doorheen.
U giet dan alles in uw Tefal-ijsmachine.