Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
IJs
-
Mousseline
- Perzikenmousseline
Perzikenmousseline
Bereidingstijd
Benodigdheden voor het ijs
1,2 kg perziken
250 g slagroom
125 g suiker
sap van een halve citroen
1 zakje vanillesuiker
Benodigdheden voor het Italiaanse schuim
het wit van 2 eieren
100 g suiker
eventueel: 1 eetlepel marasquin
Bereidingswijze
De vruchten pellen (dat gaat erg makkelijk als ze vijf minuten in kokend water gelegd' worden), ontpitten en door de mixer doen.
U moet dan een halve liter puree hebben.
Likeur, suiker en vanillesuiker toevoegen.
Even omroeren, zodat de suiker smelt.
Klop de slagroom stijf.
Vervolgens maakt u Italiaans schuim; koud laten worden voordat het bij de puree gaat.
Daarna schept U de opgeklopte slagroom er doorheen.
U giet dan alles in uw Tefal-ijsmachine.