Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
IJs
-
Parfaits
- Chocoladeparfait
Chocoladeparfait
Bereidingstijd
Benodigdheden voor 4 personen
4 eieren
150 g suiker
½ glas water
200 g slagroom
2 zakjes vanillesuiker
100 g pure chocolade
Tip van de kok
Bovendien kunt u een theelepeltje oploskoffie toevoegen aan de gesmolten chocola.
Bereidingswijze
Klop de room.
Op een laag vuur maakt u van de suiker en het water een stroperige vloeistof.
De eidooiers worden van het wit gescheiden.
Doe het wit van twee eieren in een schaal.
De vier dooiers gaan in een grote kom en worden (elektrisch) geklopt, terwijl heel langzaam de hete, maar niet kokende siroop wordt toegevoegd.
U Gaat door met kloppen tot het mengsel koud en mooi wit is.
Smelt de chocolade in een half glas lauw water.
Voeg de vanillesuiker, de slagroom en de chocolade toe.
Klop het eiwit tot schuim en meng het door het ijs.