Rob's kookboek

Likeurparfait

Bereidingstijd
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 eieren
  • 150 g suiker
  • ½ glas water
  • 200 g slagroom
  • 2 glaasjes likeur
Tip van de kok
  • Elke soort kan gebruikt worden, bovendien rum, kirsch, cognac, marasquin en zelfs anisette.
Bereidingswijze
  1. Klop de room.
  2. Op een laag vuur maakt u van de suiker en het water een stroperige vloeistof.
  3. De eidooiers worden van het wit gescheiden.
  4. Doe het wit van twee eieren in een schaal.
  5. De vier dooiers gaan in een grote kom en worden (elektrisch) geklopt, terwijl heel langzaam de hete, maar niet kokende siroop wordt toegevoegd.
  6. U Gaat door met kloppen tot het mengsel koud en mooi wit is.
  7. Daarna wordt de likeur toegevoegd en vervolgens de slagroom.
  8. Klop het eiwit tot schuim en meng het door het ijs.
  9. Deze parfait wordt op smaak afgemaakt met likeur naar eigen keus.