vanille: 1 vanillestokje of 2 zakjes vanillesuiker.
Tip van de kok
Men kan de room ook geheel of gedeeltelijk vervangen door melk.
Men kan ook caramel en koffie combineren (1 eetlepel koffie).
Bereidingswijze
In een pan verwarmt men op een erg laag vuur de room met de vanille.
Doe de eidooiers en de poedersuiker in een tweede pan en klop net zolang met een houten spatel tot het mengsel wit en schuimig is.
Voeg vervolgens in kleine hoeveelheden en onder voortdurend roeren de room toe.
Zet de pan op een laag vuur en verwarm al roerend tot de ijsmassa dik wordt en aan de lepel gaat zitten.
Niet laten koken: haal de pan bij het eerste geborrel meteen van het vuur.
Doe, als het ijs klaar is, 150 g suiker en een half glas water in een pannetje en laat dat zonder roeren doorkoken totdat er mooie lichtbruine caramel ontstaat.
Voeg nog een half glas water bij de caramel en giet deze daarna onder goed roeren bij het ijs.
Laat het ijs afkoelen en giet het daarna in de Tefal-ijsmachine.