Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
IJs
-
Roomijs
- Chocolade-roomijs
Chocolade-roomijs
Bereidingstijd
Benodigdheden voor 4 personen
250 ml slagroom
500 ml melk
200 g poedersuiker
6 eierdooiers
vanille: 1 vanillestokje of 2 zakjes vanillesuiker
150 g bittere chocolade
Tip van de kok
Men kan de room ook geheel of gedeeltelijk vervangen door melk.
Bereidingswijze
In een pan verwarmt men op een erg laag vuur de room en melk met de vanille.
Smelt hierin de chocolade.
Doe de eidooiers en de suiker in een tweede pan en klop net zolang met eenhouten spatel tot het mengsel wit en schuimig is.
Voeg vervolgens in kleine hoeveelheden en onder voortdurend roeren de room toe.
Zet de pan op een laag vuur en verwarm al roerend tot de ijsmassa dik wordt en aan de lepel gaat zitten.
Niet laten koken: haal de pan bij het eerste geborrel meteen van het vuur.
Laat het ijs afkoelen en giet het daarna in de Tefal-ijsmachine.