Rob's kookboek

Chocolade-roomijs

Bereidingstijd
Benodigdheden voor 4 personen
  • 250 ml slagroom
  • 500 ml melk
  • 200 g poedersuiker
  • 6 eierdooiers
  • vanille: 1 vanillestokje of 2 zakjes vanillesuiker
  • 150 g bittere chocolade
Tip van de kok
  • Men kan de room ook geheel of gedeeltelijk vervangen door melk.
Bereidingswijze
  1. In een pan verwarmt men op een erg laag vuur de room en melk met de vanille.
  2. Smelt hierin de chocolade.
  3. Doe de eidooiers en de suiker in een tweede pan en klop net zolang met eenhouten spatel tot het mengsel wit en schuimig is.
  4. Voeg vervolgens in kleine hoeveelheden en onder voortdurend roeren de room toe.
  5. Zet de pan op een laag vuur en verwarm al roerend tot de ijsmassa dik wordt en aan de lepel gaat zitten.
  6. Niet laten koken: haal de pan bij het eerste geborrel meteen van het vuur.
  7. Laat het ijs afkoelen en giet het daarna in de Tefal-ijsmachine.