Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
IJs
-
Roomijs
- Likeurijs 'au grand marnier'
Likeurijs 'au grand marnier'
Bereidingstijd
Benodigdheden voor 4 personen
750 ml slagroom
200 g poedersuiker
6 eierdooiers
vanille: 1 vanillestokje of 2 zakjes vanillesuiker.
2 glazen Grand Marnier likeur.
Tip van de kok
U kunt natuurlijk ook een likeur naar eigen keuze en andere, bijpassende vruchten gebruiken, zoals bijvoorbeeld marasquin en kersen.
Bereidingswijze
In een pan verwarmt men op een erg laag vuur de room met de vanille.
Doe de eidooiers en de suiker in een tweede pan en klop net zolang met een houten spatel tot het mengsel wit en schuimig is.
Voeg vervolgens in kleine hoeveelheden en onder voortdurend roeren de room toe.
Zet de pan op een laag vuur en verwarm al roerend tot de ijsmassa dik wordt en aan de lepel gaat zitten.
Niet laten koken: haal de pan bij het eerste geborrel meteen van het vuur.
Laat het ijs afkoelen en voeg als het ijs koud is, twee glazen Grand Marnier likeur toe en giet het daarna in de Tefal-ijsmachine.
Men kan de room ook geheel of gedeeltelijk vervangen door melk.
Het ijs wordt gegarneerd met partjes verse sinaasappel.