Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
IJs
-
Sorbets
- Sauternessorbet
Sauternessorbet
Bereidingstijd
Benodigdheden
500 ml Sauternes (witte wijn)
250 ml water
350 g suiker
sap van 1 citroen + de schil zonder wit
sap van 1 sinaasappel + de schil zonder wit
wit van 1 ei
Tip van de kok
Kan ook gemaakt worden met champagne.
Bereidingswijze
Maak in een pan een dikke siroop van het water en 300 g suiker door het 10 minuten op laag vuur te laten koken.
Laat de siroop afkoelen, terwijl de citroen- en sinaasappelschil er in getrokken worden.
Als de siroop koud is, de schillen er uit halen.
U doet er nu wijn, sinaasappelsap en citroensap bij en zet de pan in de koelkast.
Kluts het eiwit stijf en doe er de rest van de suiker bij.
Als alles goed koud is, doet u het schuim bij de sorbet en giet het geheel in de Tefal-ijsmachine.