Rob's kookboek

Trou nomand

Bereidingstijd
Benodigdheden voor 4 -6 personen
  • 600 ml appelsap, ongezoet, vrij van conserveermiddelen
  • 250 g suiker
  • 1 eetl. limoen- of citroensap, gezeefd
  • 100 ml Calvados (appelbrandewijn)

Het zijn niet alleen parfaits die met likeuren kunnen worden bereid want men kan er ook waterijs, sorbets, mee samenstellen. Dergelijke sorbets, die ook met wijnen, vruchtensappen en gedestilleerd worden bereid, kunnen mits niet al to zoet, ook dienen als een 'Trou normand' tijdens een diner waarvan het menu uit vier, vijf of meer gangen bestaat. De 'trou normand' wordt meestal vhdc voor het hoofdgerecht opgediend. De maag kan er door worden 'gerestaureerd' terwijl de mond er door wordt verfrist en de eetlust wordt gestimuleerd.

Bereidingswijze
  1. Breng appelsap aan de kook en laat de sulker er in oplossen.
  2. Laat het 3 min. zachtjes koken.
  3. Neent het pannetje van de warmtebron en laat de inhoud koud worden.
  4. Roer limoen- of citroensap en Calvados door het inmiddels koud geworden sulkerstroopje.
  5. Doe het mengsel onmiddellijk daarna over in de ijsmachine en handel daarna zoals op de gebruiksaanwijzing is vermeld.
  6. Dien de sorbet op in huge (wijn)glazen en schenk er eventueel een scheutje appelsap waaraan Calvados is toegevoegd er over.