Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
IJs
-
Vruchtenijs
- Citroenijs
Citroenijs
Bereidingstijd
Benodigdheden voor 4 personen
6 citroenen
6 eieren
350 g suiker
200 g slagroom
½ glas water
1 afgestreken eetlepel maïzena
Tip van de kok
Dit ijs kan ook van sinaasappel, madarijnen en grapefruits gemaakt worden.
Bereidingswijze
Klop de eidooiers en de suiker en voeg daarna de zeer fijngeraspte buitenste schil van drie citroenen toe.
Filter het citroensap.
U moet ongeveer 1/3 liter sap hebben.
Doe er het halve glas water bij waarin de maïzena opgelost is.
Laat het mengsel op een zacht vuur indikken en giet het beetje bij beetje onder voortdurend roeren bij het eigeel met suiker.
Alles op een laag vuur al roerend laten binden.
Van het vuur afhalen zodra de ijsmassa aan de lepel gaat zitten.
Vervolgens het wit van twee eieren tot schuim opkloppen en bij het ijs doen.
De geklopte slagroom pas toevoegen als alles is afgekoeld.