Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
IJs
-
Vruchtenijs
- IJs van sappige vruchten
IJs van sappige vruchten
Bereidingstijd
Benodigdheden voor 4 personen
400 ml vers vruchtensap
sap van 2 citroenen (ananas)
sap van 1 citroen en 1 sinaasappel (rood fruit)
250 g suiker
250 ml slagroom
Tip van de kok
Gebruik sap van aardbeien, frambozen, aalbessen, kersen, ananas of zwarte bessen.
Bereidingswijze
De vruchten worden van steeltjes, pitjes en vellen ontdaan en gaan daarna in de mixer of sapcentrifuge.
Filter het sap.
Voeg bij de rode vruchten het sap van een citroen en een sinaasappel.
Bij de ananas gaat het sap van twee citroenen.
Aan de zwarte bessen wordt niets toegevoegd.
Doe de suiker er bij en roer net zolang tot die goed opgelost is.
Klop de slagroom stijf en schep hem door het mengsel.