Rob's kookboek

IJs van sappige vruchten

Bereidingstijd
Benodigdheden voor 4 personen
  • 400 ml vers vruchtensap
  • sap van 2 citroenen (ananas)
  • sap van 1 citroen en 1 sinaasappel (rood fruit)
  • 250 g suiker
  • 250 ml slagroom
Tip van de kok
  • Gebruik sap van aardbeien, frambozen, aalbessen, kersen, ananas of zwarte bessen.
Bereidingswijze
  1. De vruchten worden van steeltjes, pitjes en vellen ontdaan en gaan daarna in de mixer of sapcentrifuge.
  2. Filter het sap.
  3. Voeg bij de rode vruchten het sap van een citroen en een sinaasappel.
  4. Bij de ananas gaat het sap van twee citroenen.
  5. Aan de zwarte bessen wordt niets toegevoegd.
  6. Doe de suiker er bij en roer net zolang tot die goed opgelost is.
  7. Klop de slagroom stijf en schep hem door het mengsel.