Rob's kookboek

Coupe polaire

Bereidingstijd
  • 25 minuten
Vriestijd

  • 3 uur
Benodigdheden voor 4 personen
  • 2 blaadjes gelatine
  • 2 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 70 g suiker
  • 70 ml crème de menthe (pepermuntlikeur)
  • 250 ml room
  • 100 g geraspte bittere chocolade
  • 2 eetlepels poedersuiker
Tip van de kok
  • Garneer het ijs met fruit, bijvoorbeeld schijfjes banaan, perzik, mandarijn of kersen.
  • Serveer het pepermuntijs samen met andere smaken ijs, zoals mokka- en/of chocolade-ijs.
  • Parfait de menthe kan uitstekend worden gebruikt als onderdeel van een ijstaart of een bombe.

Pepermuntijs, een ijskoude delicatesse als verfrissend nagerecht of zomaar tussendoor op een zomeravond.

Bereidingswijze
  1. Vul de pan half met water en zet deze op.
  2. Verhit het water, maar laat het niet koken.
  3. Week de gelatine in veel koud water.
  4. Doe de eieren en de eierdooiers met ¾ deel van de suiker in de kom.
  5. Zet de kom in de pan met heet water.
  6. Klop de eieren en de suiker luchtig en dik.
  7. Blijf roeren tot de eiermassa vrij heet is geworden.
  8. Knijp de gelatine uit.
  9. Klop deze door de hete massa tot ze is opgelost.
  10. Neem de kom uit de pan en voeg de likeur toe.
  11. Klop de massa zo lang tot ze geheel is afgekoeld.
  12. Sla de slagroom op met de rest van de suiker.
  13. Zet wat slagroom apart voor de garnering.
  14. Spatel of schep de slagroom luchtig door de eiermassa.
  15. Roer zo weinig mogelijk, zodat de luchtigheid bewaard blijft.
  16. Vul de coupes of flute-glazen met het mengsel en vries het in.
  17. Laat het ijs tenminste 3 uur opstijven.
  18. Neem de desserts uit de diepvries en bestrooi ze royaal met geraspte chocolade.
  19. Garneer ze met een toefje slagroom.
  20. Zeef over de glazen wat poedersuiker.