Rob's kookboek

Cranberryijs met vanillecreme

Bereidingstijd
  • 20 minuten
Vriestijd
  • 4 uur
Benodigdheden voor 4 personen
  • 250g cranberry's (zak)
  • 200g witte basterdsuiker
  • 4 dunne plakken suikerbrood
  • 200m1 crême fraiche
  • 1 zakje vanillesuiker
Wijntip
  • Muscat de SaintJean de Minervois, Franse witte dessertwijn.
Tip van de kok
  • Bestrooi het suikerbrood met poedersuiker en garneer het gerecht met een takje munt
Bereidingswijze
  1. Kook de cranberry's in water ca. 15 minuten.
  2. Breng de basterdsuiker met 200m1 water aan de kook en roer tot de suiker opgelost is.
  3. Zeef de cranberry's en pureer ze met de suikersiroop tot een glad mengsel.
  4. Laat de cranberrypuree in de vriezer in ca. 4 uur bevriezen en roer het mengsel regelmatig met een vork.
  5. Rooster het suikerbrood knapperig.
  6. Klop de crême fraiche met de vanillesuiker.
  7. Verdeel het suikerbrood, het ijs en de vanillecrême over 4 borden.