Je kunt er nog wat geroosterde amandelschaafsel overheen strooien.
Bereidingswijze
Zet 1 espresso.
Snijd het halve vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit.
Doe de slagroom, het vanillemerg, het vanillestokje, de kokosbloesemsuiker en het zeezout in een steelpannetje.
Verwarm op middelhoog vuur en roer constant met een pollepel tot de suiker is opgelost.
Klop de eidooiers heel licht met een garde.
Voeg een beetje van het roommengsel toe aan de eidooiers, zodat de eidooiers al wat warmer worden (dit voorkomt stollen).
Voeg vervolgens de eidooiers aan het roommengsel toe.
Breng tegen de kook aan en haal de pan direct van het vuur.
Zeef het mengsel en laat vervolgens afkoelen.
Giet een beetje van het mengsel in de ijsvormpjes, afgewisseld met 1 el espresso, mengsel etc.
Voeg de houten stokjes toe en laat de ijsjes gedurende 4 tot 6 uur hard worden in de vriezer.
Smelt de chocolade au bain-marie. Let op: bij een te hoge temperatuur smelt witte chocolade niet goed. Het is beter om niet op het vuur te werken, maar gekookt water in een bakje te gieten en daarmee de chocolade au bain-marie te smelten.
Haal de ijslolly’s uit de ijsvormpjes en versier de ijslolly's met witte chocolade.