Rob's kookboek

Peer 'Belle Hélène'

Bereidingstijd
  • 20 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 200 g pure (bittere) chocoladerepen of couverture
  • 4 middelgrote handperen
  • 125 ml slagroom
  • 20 g suiker
  • 500 ml kant en klaar schepijs, vanillesmaak
  • 4 zogenoemde ijswafels
  • 4 chocolaatjes in tabletvorm
Tip van de kok
  • Voeg aan de smeltende chocolade sinaasappellikeur toe.
  • Gebruik in plaats van water sterke koffie en wat koffielikeur.

Leuk om zo'n dessert nu ook eens zelf te maken. Het is vlug klaar!

Bereidingswijze
  1. Breek de repen in kleine stukjes of rasp ze in de kom.
  2. Plaats de kom in de pan met water en houd dat tegen de kook aan.
  3. Voeg aan de chocolade 3-4 eetlepels kokend wateren evenveel room toe.
  4. Laat de chocolade smelten.
  5. Was de peren.
  6. Verwijder de kroontjes en de stelen en schil de peren.
  7. Snijd ze overlangs door en neem de klokhuizen weg.
  8. Leg op elk schaaltje twee halve peren met de bolle zijde naar boven.
  9. Klop de rest van de room met de suiker stijf.
  10. Doe de room in de spuitzak.
  11. Controleer of de chocolade vloeibaar geworden is.
  12. Roer de chocoladesaus glad.
  13. Schep op elk schaaltje twee bolletjes ijs en verdeel de chocoladesaus over de ijsbolletjes.
  14. Garneer met toefjes slagroom, wafels en chocolaatjes en dien het dessert direct op.