Leuk om zo'n dessert nu ook eens zelf te maken. Het is vlug klaar!
Bereidingswijze
- Breek de repen in kleine stukjes of rasp ze in de kom.
- Plaats de kom in de pan met water en houd dat tegen de kook aan.
- Voeg aan de chocolade 3-4 eetlepels kokend wateren evenveel room toe.
- Laat de chocolade smelten.
- Was de peren.
- Verwijder de kroontjes en de stelen en schil de peren.
- Snijd ze overlangs door en neem de klokhuizen weg.
- Leg op elk schaaltje twee halve peren met de bolle zijde naar boven.
- Klop de rest van de room met de suiker stijf.
- Doe de room in de spuitzak.
- Controleer of de chocolade vloeibaar geworden is.
- Roer de chocoladesaus glad.
- Schep op elk schaaltje twee bolletjes ijs en verdeel de chocoladesaus over de ijsbolletjes.
- Garneer met toefjes slagroom, wafels en chocolaatjes en dien het dessert direct op.