Rob's kookboek

Ajam setan

Benodigdheden
  • 1 kip van ongeveer 1 kg
  • 6 eetlepels olie
  • 1 eetlepel mosterd
  • 4 eetlepels gesnipperde uien
  • 2 gesnipperde teentjes knoflook
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 eetlepel ketjap
  • sap van een citroen
  • snufje zout
Bereidingswijze
  1. Snijd de kip in stukken.
  2. Wrijf haar in met het zout en mosterd en laat deze marinade minstens 1 uur intrekken.
  3. Braad de kip in de olie.
  4. Wrijf uien, knoflook en sambal met elkaar tot een brij.
  5. Voeg deze aan de olie toe en fruit het mee tot de uien geel zijn.
  6. Voeg ook de ketjap, het citroensap en 1 eetlepel water toe.
  7. Bak hierin de kip tot het vlees door en door gaar is en het vel knapperig.