Rob's kookboek

Cock à leekie

Bereidingstijd
  • ca. 60 minuten
Benodigdheden
  • 750 g kippepoten
  • 30 g boter
  • 50 g rijst
  • 1 kruidenbuiltje voor kip
  • 1 stukje foelie
  • 8 gedroogde gewelde pruimen (Pruneaux)
  • 500 g prei
  • peper
  • zout
Tip van de kok
  • Maak eens een wintervariatie met spekblokjes. Bak het spek tegelijk met de kip mee.

Bereidingswijze
  1. Stroop het vel van de kippebouten.
  2. Verwarm de boter en bak de kippebouten rondom goudbruin.
  3. Schenk er 700 ml water bij en breng het aan de kook.
  4. Temper het vuur en schep het schuim meet eens schuimspaan eraf.
  5. Voeg de rijst, het kruidenbuiltje, de foelie en water peper en zout toe en kook de kip in ca. 40 minuten zachtjes gaar.
  6. Voeg na 25 minuten de pruimen toe.
  7. Maak intussen de prei schoon, halveer deze in de lengte en snijd hem in stukken van 5 cm.
  8. Neem de kip en de foelie uit de bouillon.
  9. Haal het vlees van de botten, pluk het vlees in stukjes en voeg het met de prei aan de bouillon toe.
  10. Kook de bouillon nog 2 minuten en breng de soep op smaak met nog wat peper en zout.