Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Kipgerechten
- Coq au vin blanc
Coq au vin blanc
Bereidingstijd
15 minuten
Braadtijd
110 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
1½ kilo kip (heel)
150g sugar snaps
bos worteltjes met loof
4 sjalotjes
1 bakje champignons (250 g)
5 eetlepels olijfolie
400m1 droge witte Huiswijn
1 bos dragon
zout
versgemalen peper
20Oml crême fraiche
Wijntip
Santa Julia Chardonnay.
Tip van de kok
Garneer met wat extra dragon
Vervang de dragon door peterselie
Serveer met aardappelpuree
Bereidingswijze
Ontvel de kip en verdeel de kip in stukken.
Maak de groenten schoon, snij de worteltjes bij en laat wat loof eraan zitten.
Pel de sjalotjes en halveer ze.
Verhit 4 el. olie in een braadpan en bak de kipstukken rondom bruin en voeg de sjalotjes toe.
Blus af met de wijn en bestrooi de kip met zout en peper en met blaadjes dragon.
Laat de kip in ca. 40 minuten afgedekt gaar worden en besprenkel de kip met zijn eigen vocht.
Veeg de champignons schoon, halveer ze, of deel ze in vieren.
Bak ze in een el. olie lichtbruin en voeg ze 20 min. voordat de kip gaar is toe.
Blancheer de worteltjes en de peultjes ca. 3 minuten en spoel ze koud.
Haal de kip uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie.
Roer de crême fraiche door het braadvocht en laat de saus wat inkoken.
Serveer de kip met de saus en de groenten eromheen op een voorverwarmde borden.