Marineren
- Smelt de boter en roer de sambal, de uitgeknepen knoflook, de suiker en het citroensap erdoorheen.
- Snijd het vel van de drumsticks op meerdere plaatsen in de lengte in en bestrijk de drumsticks met de gekruide boter.
- Marineer de kip 1 tot 4 uur in de koelkast.
- Meng de peterselie of koriander door de salsa.
Bereiden op de barbecue
- Leg een stuk aluminiumfolie op het rooster.
- Leg de drumsticks erop.
- Hang het rooster op de een na hoogste stand boven het houtskoolvuur.
- Laat de drumsticks zo in ca. 20 minuten gaar worden.
- Keer ze regelmatig en bestrijk ze tussendoor met de opgevangen marinade.
- Leg de drumsticks daarna op het rooster zonder aluminiumfolie en rooster ze op de onderste stand snel rondom bruin.
Bereiden onder de grill
- Leg de drumsticks op het rooster.
- Schuif het rooster 2 standen lager onder de grill en hang er een bakje onder dat het bakvocht opvangt.
- Laat de drumsticks zo in ca. 20 minuten gaar worden.
- Keer ze regelmatig en bestrijk ze tussendoor met het opgevangen bakvet.
- Schuif daarna het rooster vlak onder de grill en rooster de drumsticks snel rondom bruin.
Bestrooi de drumsticks vlak voor het serveren met zout en geef de salsa erbij.