Rob's kookboek

Devilled drumsticks

Bereidingstijd
  • ca. 40 minuten
Marineertijd
  • 1 tot 4 uur
Benodigdheden voor 4 personen
  • 8-12 drumsticks
  • 40 g boter
  • ½ - 1 theelepel sambal
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel suiker
  • 3 eetlepels citroensap
  • zout
Voor de salsa
  • ½ potje Salsa (Calvé) mild of pikant
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie of korianderblad

Marineren
  1. Smelt de boter en roer de sambal, de uitgeknepen knoflook, de suiker en het citroensap erdoorheen.
  2. Snijd het vel van de drumsticks op meerdere plaatsen in de lengte in en bestrijk de drumsticks met de gekruide boter.
  3. Marineer de kip 1 tot 4 uur in de koelkast.
  4. Meng de peterselie of koriander door de salsa.
Bereiden op de barbecue
  1. Leg een stuk aluminiumfolie op het rooster.
  2. Leg de drumsticks erop.
  3. Hang het rooster op de een na hoogste stand boven het houtskoolvuur.
  4. Laat de drumsticks zo in ca. 20 minuten gaar worden.
  5. Keer ze regelmatig en bestrijk ze tussendoor met de opgevangen marinade.
  6. Leg de drumsticks daarna op het rooster zonder aluminiumfolie en rooster ze op de onderste stand snel rondom bruin.
Bereiden onder de grill
  1. Leg de drumsticks op het rooster.
  2. Schuif het rooster 2 standen lager onder de grill en hang er een bakje onder dat het bakvocht opvangt.
  3. Laat de drumsticks zo in ca. 20 minuten gaar worden.
  4. Keer ze regelmatig en bestrijk ze tussendoor met het opgevangen bakvet.
  5. Schuif daarna het rooster vlak onder de grill en rooster de drumsticks snel rondom bruin.

Bestrooi de drumsticks vlak voor het serveren met zout en geef de salsa erbij.