Rob's kookboek

Gebakken kippepoten met compote

Bereidingstijd
  • 1 uur
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 kippepoten
  • 50 g boter
  • 1 banaan
  • 1 peer
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 blik vruchtencocktail (netto 527 g)
  • allesbinder of maïzena
  • peper
  • zout
Tip van de kok
  • Lekker met frietjes en een groene salade.
Bereidingswijze
  1. Wrijf de kippepoten in met de peper en zout.
  2. Smelt de boter in een braadpan.
  3. Bak op middelmatig vuur de kippepoten rondom bruin.
  4. Bak de kippepoten met het deksel op de pan in ca. 45 minuten zachtjes gaar.
  5. Voeg als de boter te bruin dreigt te worden een klein scheutje water toe.
  6. Keer de poten regelmatig.
  7. Schil intussen de banaan en peer, snijd de banaan in plakjes en de peer in stukjes.
  8. Bedruppel ze met citroensap.
  9. Laat de gemengde vruchten uitlekken en vang het sap op.
  10. Vermeng de vruchten uit blik met de banaan en de peer.
  11. Neem de kippepoten uit de pan.
  12. Schenk wat van het opgevangen vruchtensap in de pan en breng alles al roerend aan de kook.
  13. Bind de jus eventueel mat wat allesbinder of maïzena.
  14. Serveer de kippepoten met de jus en de compote.