Rob's kookboek

Gegrilleerde kerriekip

Bereidingstijd
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 kip van ca. 1 kg
  • 2 eetlepels citroensap
  • zout
  • peper
  • 6 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 mespuntje tijm
Bereidingswijze
  1. Verdeel de kip in vier stukken en droog deze goed af met keukenpapier.
  2. Besprenkel de stukken kip met het citroensap en bestrooi ze met wat zout en peper.
  3. Vermeng de olie met de knoflook, het kerriepoeder, het gemberpoeder, het parikapoeder, de tijm en wat zout en peper.
  4. Leg de stukken kip op het rooster van de barbecue of onder de grill en rooster ze onder af en toe keren ca. 30 minuten.
  5. Bestrijk de stukken kip tijdens het roosteren regelmatig met het olie-kerriemengsel.