Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Kipgerechten
- Gepaneerde kipfilets
Gepaneerde kipfilets
Bereidingstijd
15-20 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
4 stuks kipfilet
zout
peper
1 mespuntje foeliepoeder
½ theelepel kerrie
2 eetlepels bloem
2 eieren
paneermeel
Wijntip
Schenk bij kip of kalkoen een rode landwijn of beaujolais.
Tip van de kok
Geef bij gepaneerde kip een sausje van 3 delen mayonaise met 1 deel mosterd en wat vers gehakte peterselie.
Bereidingswijze
Was de filets en dep die droog.
Wrijf het vlees in met foelie, kerrie, zout en peper.
Bestrooi alle stukken met bloem.
Klop de eieren met water los, maar vooral niet luchtig.
Haal de filets door het ei.
Wentel de stukken door het paneermeel en herhaal de voortgang.
Bak of frituur de filets gaar en krokant.
Serveer het vlees in een open schaal.