Rob's kookboek

Gepaneerde kipfilets

Bereidingstijd
  • 15-20 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 stuks kipfilet
  • zout
  • peper
  • 1 mespuntje foeliepoeder
  • ½ theelepel kerrie
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eieren
  • paneermeel
Wijntip
  • Schenk bij kip of kalkoen een rode landwijn of beaujolais.
Tip van de kok
  • Geef bij gepaneerde kip een sausje van 3 delen mayonaise met 1 deel mosterd en wat vers gehakte peterselie.
Bereidingswijze
  1. Was de filets en dep die droog.
  2. Wrijf het vlees in met foelie, kerrie, zout en peper.
  3. Bestrooi alle stukken met bloem.
  4. Klop de eieren met water los, maar vooral niet luchtig.
  5. Haal de filets door het ei.
  6. Wentel de stukken door het paneermeel en herhaal de voortgang.
  7. Bak of frituur de filets gaar en krokant.
  8. Serveer het vlees in een open schaal.