Rob's kookboek

Gevulde kip aan het spit

Bereidingstijd
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 kip van ca. 1 kg
  • 250 g half-om-half gehakt
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 ei
  • 1 eetlepel Cognac
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout
  • peper
Tip van de kok
  • Geef hierbij pommes frite, een pittige barbecuesaus en een salade.
Bereidingswijze
  1. Droog de kip van binnen en van buieten goed af met keukenpapier.
  2. Vermeng het gehakt met het paneermeel, de ui, de peterselie, het ei, de Cognac, de paprikapoeder en wat zout en peper.
  3. Kneed alles goed door en vul de buikholte van de kip met het gehaktmengsel.
  4. Naai de opening van de kip met keukengaren goed dicht en steek de kip aan het spit.
  5. Rooster de kip in ca. 1 uur bruin, knapperig en gaar.