Rob's kookboek

Ghanese kip

Poulet à la Ghaneaise

Benodigdheden
  • 1 haantje
  • 100 g pinda's
  • 200 ml witte wijn
  • 2 sjalotjes
  • 20 g bloem
  • 2 aubergines
  • 25 g boter
  • 50 ml olie
  • 1 bouquet garni
  • 1 teentje knoflook
  • 500 ml bouillon
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Snij het haantje in 4 stukken.
  2. Schil sjalotjes en knoflook en hak beide fijn.
  3. Schil de aubergines en snij ze in juliënne van de grootte van frites.
  4. Verkruimel de pindanootjes.
  5. Smelt boter en olie in een pan en als het mengsel heet is, sauteer dan de stukken haantje aan alle kanten bruin.
  6. Strooi er zout en peper over en als ze bruin zijn, geef er dan de bloem bij en roer 2 minuten.
  7. Deglaceer daarna af met de witte wijn, schraap alle aanbaksels los van de bodem.
  8. Bedek dan de stukken haan met de bouillon, voeg er de sjalot aan toe, de knoflook, het bouquet garni, de aubergines en de pinda's, meng goed, sluit de pan en laat zachtjes 40 minuten smoren.
  9. Leg de stukken haan op een voorverwarmde dienschaal, leg er de aubergine bij en houd het warm.
  10. Kook de saus in totdat ze dikker wordt, haal het bouquet garni weg en schenk de saus over de haan.