Rob's kookboek

Indische kipfilet

Suprême de volaille à l'Indienne

Benodigdheden
  • 4 kippeborstfilets
  • 1 ui
  • ½ eetlepel kerrie
  • 50 g bloem
  • 500 ml kippelbouillon
  • 1 bouquet garni
  • 2 eetlepels olie
  • 1 banaan
  • 1 appel
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 25 g boter
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Schil de ui en hak ze fijn.
  2. Verhit de olie in een pan.
  3. Laat hierin op zacht vuur de filets kleur krijgen.
  4. Geef er zout en peper over en de kerrie.
  5. Laat 5 minuten mijoteren.
  6. Giet dan de olie af, strooi de bloem over de filets en laat 2 minuten garen.
  7. Geef er dan de bouillon bij, het bouquet garni, de kokosnoot, wat zout en peper en laat zachtjes 45 minuten koken.
  8. Haal echter de kipfilets na 5 minuten eruit en leg ze 5 minuten voor het einde van de kooktijd terug.
  9. Schil ondertussen appel en banaan, haal het klokhuis uit de appel en snij beide vruchten in brunoise.
  10. Verhit 25 gram boter in een pan en sauteer hierin 3 minuten de stukjes vrucht.
  11. Houd deze daarna warm.
  12. Haal de stukken kip uit de saus, leg ze op een voorverwarmde dienschaal, omring ze met de vruchtjes, passeer de saus en geef ze er over.
  13. Serveer met pilaf rijst.