Rob's kookboek

Kaukasische kip

Bereidingstijd
  • ca. 45 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4-8 kipkarbonades
  • 50 g boter of olie
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 200 gedroogde gewelde pruimen (Pruneaux)
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel fijngehakte korianderblad of 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • zout
Tip van de kok
  • Lekker met rijst of aardappelpuree en gestoofde bietenplakjes met bieslook.

Bereidingswijze
  1. Leg de pruimen in heet water.
  2. Bestrooi de kipkarbonades met zout en cayennepeper.
  3. Smelt de boter in een braadpan.
  4. Bak hierin de kipkarbonades rondom bruin.
  5. Snijd de citroen in partjes en leg ze bij de kip in de pan.
  6. Pers de teentjes knoflook erboven uit.
  7. Bak de kipkarbonades met het deksel half op de pan in circa 35 minuten gaar.
  8. Laat de pruimen uitlekken.
  9. Doe ze met de koriander of peterselie bij de kip in de pan en bak alles in een open pan nog zachtjes 5 minuten.
  10. Serveer de kip met de pruimen.