Rob's kookboek

Kip-champignonragout met rijst

Bereidingstijd
Benodigdheden voor 4 personen
  • 250 g wilde en witte rijst
  • 600 g sperziebonen
  • 500 g champignons
  • 150 g gerookte kipfilet
  • 25 g verse bieslook
  • 50 g boter
  • 5 eetlepels bloem
  • 350 ml kippebouillon

Bereidingswijze
  1. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  2. Sperziebonen schoonmaken en in 8 min. beetgaar koken.
  3. Champignons schoonvegen en in plakjes snijden.
  4. Kip in reepjes snijden.
  5. Bieslook fijnknippen.
  6. In pan boter verhitten en champignons 3 min. bakken.
  7. Bloem erover strooien en 2 min. al roerend verwarmen.
  8. Bouillon met 100 ml water mengen en scheut voor scheut op champignonmengsel schenken, goed blijven roeren tot gebonden saus ontstaat.
  9. Kip toevoegen en ragout met zout en peper op smaak brengen.
  10. Gerecht met bieslook bestrooien en met rijst en sperziebonen serveren.