Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Kipgerechten
- Kip-champignonragout met rijst
Kip-champignonragout met rijst
Bereidingstijd
Benodigdheden voor 4 personen
250 g wilde en witte rijst
600 g sperziebonen
500 g champignons
150 g gerookte kipfilet
25 g verse bieslook
50 g boter
5 eetlepels bloem
350 ml kippebouillon
Bereidingswijze
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
Sperziebonen schoonmaken en in 8 min. beetgaar koken.
Champignons schoonvegen en in plakjes snijden.
Kip in reepjes snijden.
Bieslook fijnknippen.
In pan boter verhitten en champignons 3 min. bakken.
Bloem erover strooien en 2 min. al roerend verwarmen.
Bouillon met 100 ml water mengen en scheut voor scheut op champignonmengsel schenken, goed blijven roeren tot gebonden saus ontstaat.
Kip toevoegen en ragout met zout en peper op smaak brengen.
Gerecht met bieslook bestrooien en met rijst en sperziebonen serveren.