Voordelig, gezond en leuk om te zien.
Bereidingswijze
- Water met zout in een pan aan de kook brengen en de rijst in 20 minuten hierin beetgaar koken.
- In een zeef gieten en goed laten uitlekken.
- De ui schoonmaken en snipperen.
- De paprika's halveren, schoonmaken en in reepjes snijden.
- De tomaat ontvellen, de steelaanzet verwijderen en in blokjes snijden.
- De kipfilets in grove stukken snijden.
- De knoflook pellen.
- Verhit de olie in een grote koekepan of hapjespan en bak hierin 5 minuten de stukjes kip.
- Pers de knoflook erboven uit en breng het vlees op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
- Neenm het uit de pan en houd het warm.
- De boter in de pan smelten en bak 5 minuten de ui en paprika 5 minuten erin.
- De rijst en en de tomatenblokjes toevoegen en op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder.
- De stukjes kip eropleggen, het deksel op de pan doen en het geheel 10 minuten gaar laten worden.
- Was de peterselie, knip het van de steeltjes, hak het fijn en voor het serveren over het gerecht strooien.