Rob's kookboek

Kip-rijstpannetje

Bereidingstijd
  • 50 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 250 g zilvervliesrijst
  • 1 middelgrote ui
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 kleine groene paprika
  • 1 kleine gele paprika
  • 1 vleestomaat
  • 4 kipfilets
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • zout
  • zwarte peper
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels boter
  • 1 bosje peterselie

Voordelig, gezond en leuk om te zien.

Bereidingswijze
  1. Water met zout in een pan aan de kook brengen en de rijst in 20 minuten hierin beetgaar koken.
  2. In een zeef gieten en goed laten uitlekken.
  3. De ui schoonmaken en snipperen.
  4. De paprika's halveren, schoonmaken en in reepjes snijden.
  5. De tomaat ontvellen, de steelaanzet verwijderen en in blokjes snijden.
  6. De kipfilets in grove stukken snijden.
  7. De knoflook pellen.
  8. Verhit de olie in een grote koekepan of hapjespan en bak hierin 5 minuten de stukjes kip.
  9. Pers de knoflook erboven uit en breng het vlees op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
  10. Neenm het uit de pan en houd het warm.
  11. De boter in de pan smelten en bak 5 minuten de ui en paprika 5 minuten erin.
  12. De rijst en en de tomatenblokjes toevoegen en op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder.
  13. De stukjes kip eropleggen, het deksel op de pan doen en het geheel 10 minuten gaar laten worden.
  14. Was de peterselie, knip het van de steeltjes, hak het fijn en voor het serveren over het gerecht strooien.