Rob's kookboek

Kip Marengo

Bereidingstijd
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 in 4 stukken verdeelde kip
  • zout
  • peper
  • 100 g boter
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 100 g bloem
  • 6 ontvelde en is stukjes gesneden tomaat
  • 150 g champignons
  • 1 laurierblaadje
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 600 ml Marsala
  • 100 ml cognac
Bereidingswijze
  1. Bestrooi de stukken kip met wat zout en peper.
  2. Verhit 50 g boter in een pan en bak hierin de stukken kip rondom bruin.
  3. Voeg de ui en knoflook toe en laat deze ca. 3 minuten meebakken.
  4. Roer 50 g bloem door het bakvet.
  5. Voeg de stukjes tomaat, de champignons, het laurierblad, de oregano en de Marsala toe en breng alles aan de kook.
  6. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de kip in ca.45 minuten gaar stoven.
  7. Voeg 10 minuten voor het verstrijken van de kooktijd de cognac toe.
  8. Kneed van de rest van de boter en bloem een balletje.
  9. Voeg het balletje onder voortdurend roeren beetje bij beetje aan het stoofvocht toe tot een gebonden saus is ontstaan.
  10. Laat alles nog ca. 5 minuten zachtjes doorkoken.