Rob's kookboek

Kip in het pannetje

Bereidingstijd
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 in 4 stukken verdeelde kip
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 50 g boter
  • 100 g in blokjes gesneden ontbijtspek
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 in plakjes gesneden wortel
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 200 ml droge witte wijn
  • 500 ml kippebouillon
  • 2 eetlepels maïzena
  • 150 g in plakjes gesneden champignons
Bereidingswijze
  1. Wrijf de stukken kip in met wat zout, peper en nootmuskaat.
  2. Verhit de boter in een pan ne bak hierin de blokjes spek uit.
  3. Haal de blokjes spek met een schuimspaan iot de pan en houd ze apart.
  4. Bak de stukken kip in het hete vet rondom bruin.
  5. Voeg de ui en wortel toe en laat deze ca. 3 minuten meebakken.
  6. Voeg de blokjes spek, de peterselie, de tomatenepuree de witte wijn en de bouillon toe.
  7. Breng alles aan de kook, draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de kip in ca. 45 minuten gaar stoven.
  8. Maak de maïzena aan met wat water en bind hiermee de saus.
  9. Voeg de plakjes champignon toe en laat alles nog ca. 10 minuten zachtjes sudderen.