Rob's kookboek

Kip met bier

Poulet à la bière

Benodigdheden
  • 1 kip van 1,2 kg
  • 3 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bouquet garni
  • 250 g champignons
  • 80 g boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 100 ml bouillon
  • 500 ml bier
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 eetlepels azijn
  • zout
  • peper
  • 2 sneden witbrood
Bereidingswijze
  1. Snij de kip in 8 stukken.
  2. Bestrooi deze met zout en peper.
  3. Schil de uien en snij ze in juliënne.
  4. Schil de knoflook en pers hem uit.
  5. Maak de champignons schoon.
  6. Verhit 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de stukken kip aan alle kanten bruin.
  7. Haal de kip uit de pan en zet ze apart.
  8. Sauteer in dezelfde boter de champignons, geef er de bloem over en laat deze kleur krijgen.
  9. Doe de stukken kip terug in de pan.
  10. Roer de bruine suiker door de azijn en voeg ook dit toe.
  11. Geef er dan nog de bouillon en het bier bij, en de knoflook en het bouquet garni, zet de deksel op de pan en laat anderhalf uur zachtjes stoven.
  12. Snij de sneden brood in driehoeken en bruineer ze in wat boter.
  13. Doe alles op een voorverwarmde dienschaal, leg er de croutons bij en serveer.