Rob's kookboek

Kip met champagne

Poulet au Champagne

Benodigdheden
  • 1 kip van 1,5 kg
  • 75 g boter
  • 300 ml droge champagne
  • 25 g bloem
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Maak door kneden van 25 gram boter en de bloem een beurre manié.
  2. Bestrooi de kip van binnen met peper en zout.
  3. Bind ze op.
  4. Smelt 50 gram boter in een ovenvaste pan.
  5. Leg daar de kip in en rol ze geheel door de boter.
  6. Zet de schaal in een oven van 180°C en laat ze daar 1 uur.
  7. Haal de kip uit de oven, verwijder het touw en leg ze op een voorverwarmde dienschaal.
  8. Houd ze warm.
  9. Deglaceer het braadvocht met de champagne, schraap goed alle aanbaksels los en laat wat reduceren.
  10. Klop er dan bij beetjes de beurre manié door.
  11. Geef de saus in een sauskom en serveer.